Selasa, 23 April 2019

'Derde van salarisbudget Haga Lyceum naar directeur en familieleden'


Amsterdam - De ANP liet vandaag een persbericht uitgaan over de salariëring bij het discutabele Haga Lyceum te Amsterdam. T's altijd het zelfde zo blijkt  steeds " welke instellingen er ook worden onderzocht, hulp aan ouderen, scholen, allemaal familiaire banden met hoge salariëring of wegsluizen van geld.   

Ruim een derde van het salarisbudget van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam ging vorig jaar op aan vooral het salaris van directeur Söner Atasoy maar ook aan dat van zijn twee familieleden die er werken. 

Dit blijkt uit een geheime rapportage van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), schrijft NRC.

Het Cornelius Haga Lyceum raakte begin maart in opspraak nadat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) had gezegd dat leerlingen van de islamitische school worden beïnvloed door leraren die contact onderhouden met terroristen. Die baseerde zich op een ambtsbericht van de AIVD.

Nu blijkt volgens NRC dat er nog een tweede AIVD-bericht bestaat over de financiën "handel en wandel" van de school. Je kunt wel op je klompen aanvoelen dat daar geen stuiver van klopt.  Een derde van het salarisbudget van ongeveer 410.000 euro kwam vorig jaar terecht bij directeur Atasoy, zijn broer die beleidsmedewerker is op de school en de schoonzus van de broer die werkzaam is als secretaresse. Ze weten blindelings elkaar wel het balletje toe te spelen en er altijd zelf flink beter van te worden. Als je rekening en verantwoording vraagt dan zijn de Hollanders muggenzifters en hun vocabulaire al snel discriminatie scheldpartijen. immers je komt aan de bron gejat geld. Zo ook nu weer!   

De AIVD moet gewoon zijn tyfusbek houden. Haga-bestuurder Atasoy

De beloning van directeur Atasoy overschreed in 2018 de Wet normering topinkomens, die bepaalt dat een bestuurder in zijn functie niet meer mag verdienen dan 118.000 euro bruto. Dit blijkt uit het ongepubliceerd rapport van de Onderwijsinspectie.

Atasoy bevestigt tegenover de NRC dat hij de wettelijke norm heeft overschreden. Volgens hem werd dat medio vorig jaar ontdekt door de accountant, waarna besloten werd dat hij vanaf dit jaar het te veel ontvangen geld in delen zou terugbetalen.

Atasoy wil niets zeggen over de salariëring wat transparantie is binnen de Islamitische scholen het grote Taboe. Van zijn broer, diens schoonzus, maar hij bestrijdt dat ze met z'n drieën goed zijn voor een derde van het schoolbudget. "Er waren minder personeelsleden, de uitbetaalde salarissen weerspiegelen niet het totale salarisbudget, waardoor het door u genoemde percentage ook onjuist is", was het weerwoord op vragen aan Atasoy. 

Atasoy is  woedend over de rapportage van de inlichtingendienst. "Als de AIVD zo graag ambtsberichten wil doen uitgaan, moeten ze met tyfusbewijzen komen. Als ze die niet hebben,.. dan moeten ze gewoon hun tyfusbek houden." T'ja' in dergelijke bewoordingen controlerende overheidsdiensten bejegenen, moet onze kinderen op de toekomst voorbereiden.